Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα είχαν το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου στη Λάρισα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο».
Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε κρίσιμα ζητήματα της πόλης, με κυρίαρχο το θέμα της επένδυσης LNG στον Παγασητικό, για το οποίο ο κ. Κουρέτας επανέλαβε την αρνητική θέση της Περιφέρειας.
Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να το μελετήσει διεξοδικότερα, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση και κατόπιν να εισηγηθεί ανάλογα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Κουρέτας και Παπαπέτρος ήταν οι μετρήσεις της αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, αλλά και οι μετρήσεις επί εδάφους για τυχόν βαρέα μέταλλα, καθώς και οι αναλύσεις από πλευράς Περιφέρειας, των παραμέτρων καταλληλότητας και ποιότητας του νερού στον Δήμο Βόλου. Όπως τονίστηκε, οι μετρήσεις πρέπει να αφορούν τόσο τα σημεία άντλησης νερού, όσο και τα σημεία υδροδότησης. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να συνδράμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργαστήρια δικά της, ή συμβεβλημένων φορέων και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, όπως και τους υποδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα αποκατάστασης της οδοποιίας αρμοδιότητας Περιφέρειας στον Δήμο Βόλου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και το πρόβλημα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο κ. Παπαπέτρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στα ζητήματα που συζητήθηκαν, για την ενημέρωση που του παρασχέθηκε και για την διάθεση επίλυσης των προβλημάτων.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΚαταναλωτές σε απόγνωση – Το εκρηκτικό κοκτέιλ των ανατιμήσεων
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Ιτέα