Συγκλονίζει η υπόθεση αυτοκτονίας ενός 50χρονος στα Ιωάννινα. Ο τρόπος που αποφάσισε να βάλει στη ζωή του ο άνδρας σοκάρει ενώ αρχικά όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μια άγρια δολοφονία.

Η αυτοψία ιατροδικαστή αλλά και ένα σημείωμα που βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα του άντρα, απομάκρυναν το σενάριο του φονικού και έκαναν τις Αρχές να εστιάσουν από το μεσημέρι στο ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκε σε έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής, που στο αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Το πτώμα εξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και το εντόπισε περαστικός που το πρωί έκανε βόλτα στο σημείο. Κάτοικος της περιοχής, περιγράφει στο Live News τις σκηνές που ακολούθησαν.

«Το βρήκε ένας παππούλης. ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή δεν το πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα ο παππούς και πήγα εγώ μαζί του και το είδα αυτοπροσώπως το πτώμα», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Στην περιοχή άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

«Ανεβαίνω στο λοφάκι που έχουμε εδώ απέναντι από το μαγαζί και βλέπω ένα πτώμα με τα χέρια απ’ έξω, κουκούλα σκεπασμένο με σεντόνι. Η σακούλα, σκεπασμένα τα πόδια με ταινία γύρω-γύρω. Στο ένα χέρι του είχε μια χειροπέδα και το όπλο του», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Πώς αποκαλύφθηκε η αυτοκτονία του 50χρονου

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι αστυνομικοί που συγκέντρωσαν μια σειρά από στοιχεία, έχουν καταφέρει να συνθέσουν και τη σκηνή της αυτοκτονίας. Εκτιμούν ότι ο 50χρονος έβαλε στο κεφάλι του σακούλες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο περασμένο με αλυσίδα στο ένα του χέρι, ενώ από τον καρπό του άλλου υπήρχαν χειροπέδες. Κάτι που αρχικά τους είχε κάνει να πιστέψουν ότι βρίσκονταν πάνω από το θύμα ενός στυγερού εγκλήματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν και περίμεναν από απόσταση να μάθουν την αλήθεια πίσω από το μακάβριο εύρημα.

«Μισή σακούλα στα πόδια φαινόταν τα ρούχα του από πάνω κανονικά και το κεφάλι του ήταν καλυμμένο. Είχε φόρμες, φόραγε φόρμες και μια φούτερ από πάνω. Δεν ήταν τεμαχισμένος», συμπλήρωσε η αυτόπτης.

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος: «Προς τις Αρχές…»

Στο σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και πιο κάτω να εξηγεί στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του.

Το Live News αποκαλύπτει μέρος από το πεντασέλιδο γράμμα που βρέθηκε πάνω στην σορό του άντρα όπου αναφέρει:

«Προς τις αρχές, ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρα είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του και πριν από δύο χρόνια. Όπως φαίνεται έμεινε χωρίς φαρμακευτική αγωγή και τη νύχτα αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της ίδιας της ζωής του.

Το σενάριο που εξετάζεται για το πώς αυτοπυροβολήθηκε ο άνδρας

Μιλώντας στο LIVE NEWS o  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επεσήμανε ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί υπάρχει το σημείωμα και πλάνα από τις κάμερες τις περιοχές, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του στο σημείο, όπου αυτοκτόνησε.

«Πήγε στο σημείο, έβαλε στα πόδια του τη σακούλα απορριμμάτων, πέρασε γύρω γύρω ταινία και στη συνέχεια έβαλε τη θήκη του μαξιλαριού στο κεφάλι του και τη σακούλα. Έπειτα έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να εξηγήσεις ποτέ μια παράλογη πράξη, όπως αυτή, με λογικά. Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Φαίνεται πως έβαλε τη σακούλα για να μην διασπαρθεί γύρω γύρω φαιά ουσία και αίμα. Μένει να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του».

Από ιατροδικαστικής απόψεως ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε στο Live News ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση και συνέχισε λέοντας: «Το μεγάλο χρέος ενός ιατροδικαστή σε μια τέτοια περίπτωση είναι να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να είναι κάτι διαφορετικό».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ κρυφός άσος για επιστροφή των εργαζόμενων στα γραφεία
Επόμενο άρθροΤου έγινε στεφανιογραφία και του τοποθετήθηκε στεντ μετά το έμφραγμα