Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Α΄Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα στελέχη του Ναού, διότι στις μέρες της μεγάλης πλημμύρας στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων. Εξήρε, μάλιστα, τον μεγάλο αγώνα του, εκ των Εφημερίων του Ναού, π. Γεωργίου Παπαγεωργίου, να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς αδελφούς, ενώ θύμισε την ακατάβλητη προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας, να βοηθήσει τους εμπερίστατους συμπολίτες μας και να συμβάλει στην καθημερινή τους τροφοδοσία και στην επούλωση των πληγών τους. «Στον αγώνα αυτόν πρωτοστάτησαν οι Ιερείς μας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «και στην ενορία αυτή, κυρίως, ο π. Γεώργιος, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω και να τιμήσω». Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε στον π. Γεώργιο, έγγαμο Κληρικό και πολύτεκνο πατέρα, το οφίκιο του Οικονόμου, καλώντας τον να συνεχίσει, με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο, το ιερατικό του έργο και να κάνει το Ευαγγέλιο αυτό ακριβώς που είναι, πράξη, αγάπη και προσφορά στον άνθρωπο.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε πάνω στον στίχο, εκ του Ακαθίστου Ύμνου, «Χαίρε, ότι λιμένα των ψυχών ετοιμάζεις». Παρατήρησε ότι «λιμάνι είναι ο τόπος όπου αγκυροβολούν τα πλοία, μετά από το ταξίδι στην θάλασσα, που ενίοτε είναι ταραχώδες. Έτσι είναι και ο βίος του ανθρώπου, ταραχώδης και τρικυμιώδης, γιατί παλεύει με τον παλαιό άνθρωπο που έχει μέσα του, τον άνθρωπο της πτώσης, αλλά και με τις αντιξοότητες της ζωής. Γι’ αυτό, πάντοτε αναζητούμε το λιμάνι μας. Και για εμάς τους Χριστιανούς, το μεγάλο λιμάνι μας είναι ο Παράδεισος, όπου πρέπει να φθάσουμε. Όμως, και σ’ αυτήν την ζωή αναζητούμε το λιμάνι της ψυχής μας, Αυτόν που μας προσέφερε η Παναγία μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο Χριστός είναι το λιμάνι που μας περιμένει, και η Εκκλησία Του, στην οποία προστρέχουμε, είναι, επίσης, ο Ναός, μέσα στον οποίο τελεσιουργούνται τα Μυστήρια, και μάλιστα, το κατεξοχήν λιμάνι, η Θεία Ευχαριστία, που είναι η πρόγευση του Παραδείσου. Το φως αυτού του λιμανιού είναι η Παναγία μας, που γέννησε την πηγή του φωτός, δείκτες πορείας είναι οι Άγιοί μας και η ασφαλής πυξίδα μας ο Ίδιος ο Χριστός. Σ’ αυτό το λιμάνι γαληνεύει η ψυχή μας, είναι ασφαλής η ζωή μας».

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑίσιο τέλος στο «θρίλερ» της Γερουσίας – Το πακέτο των 1,2 τρισ. και η αποτροπή του κυβερνητικού «λουκέτου»
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή της Ορθοδοξίας