Τη μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας εορτάζει η Εκκλησία την προσεχή Δευτέρα 25 Μαρτίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική Εκκλησία θα είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Ανήμερα της εορτής, 25 Μαρτίου, θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Στις 6 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, θα χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό του Ευαγγελισμού, στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς Αλμυρού και θα τελέσει Κουρά Μεγαλόσχημης Μοναχής.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πανηγυρίζουν και οι εξής Ιεροί Ναοί της Μητρόπολης Δημητριάδος:

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς Λάρισας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑνώτατα όρια στα στεγαστικά δάνεια βάζει η ΤτΕ
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για μακελειό στη Μόσχα: Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα