Ο ιταλικός ενεργειακός γίγαντας Enel SpA επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε την πώληση της θυγατρικής εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Edesur στην Αργεντινή, καθώς τα στελέχη της εταιρείας είναι αισιόδοξα για την ώθηση του προέδρου Javier Milei να απελευθερώσει τον τομέα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αξιωματούχοι της Enel, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Flavio Cattaneo, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Nicolas Posse και τον υπουργό Οικονομίας Luis Caputo τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες, όπου χειροκρότησαν τον Milei, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου, για την προσπάθειά του να απορρυθμίσει την ενεργειακή βιομηχανία της Αργεντινής, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης και της εκπροσώπου της Enel.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μιλέι

Η Enel γίνεται η πρώτη μεγάλη πολυεθνική που στρέφει τη στρατηγική της στην Αργεντινή βασιζόμενη κυρίως στο οικονομικό σχέδιο θεραπείας σοκ του Milei. Η εταιρεία είχε ήδη πουλήσει δύο θυγατρικές πριν αποφασίσει να καθυστερήσει την πώληση της Edesur, καθώς ο φιλελεύθερος πρόεδρος δεσμεύτηκε να καταργήσει τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις και τους ελέγχους τιμών που μεταφράστηκαν σε απώλειες για την εταιρεία. Η Edesur θα γίνει πιο πολύτιμη εάν μπορεί να χρεώνει στους πελάτες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Αργεντινή.

Η υποστήριξη της Enel στην προσέγγιση του Milei υπέρ της αγοράς έρχεται λίγες ημέρες αφότου η γερουσία της Αργεντινής ψήφισε να ανατρέψει το διάταγμά του από τον Δεκέμβριο που απορρυθμίζει πτυχές του ενεργειακού τομέα της χώρας, μεταξύ άλλων μέτρων.

Το διάταγμα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να το ψηφίσει η κάτω βουλή του Κογκρέσου, η οποία δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία. Ο Milei απέσυρε επίσης το σημαντικό νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων από το νομοθετικό σώμα, όταν οι νομοθέτες άρχισαν να το καταψηφίζουν άρθρο προς άρθρο, αυξάνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τη νομοθετική στρατηγική του.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMiami Open: Προκρίθηκε στη φάση των «16» η Σάκκαρη
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου 2024