Για τον κίνδυνο που είχε αντιμετωπίσει κι εκείνη όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν σκηνοθέτη που είχε «περίεργη» συμπεριφορά, μίλησε η Ελένη Γερασιμίδου.

Περιέγραψε πως μόλις ο σκηνοθέτης, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, άρχισε να την πλησιάζει, εκείνη έφυγε. «Πέρασα μέσα από το Πεδίον του Άρεως, έφτασα στη Νέα Σμύρνη με τα πόδια» είπε η Ελένη Γερασιμίδου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αυγή.

Κακές στιγμές;

Όχι, δεν είχα. Όμως ας το πω. Όταν ακόμα σπούδαζα, είχε πεθάνει ο δάσκαλός μου και είχα έρθει μια χρονιά εδώ. Μια φίλη μου είπε να πάω στο γραφείο ενός σκηνοθέτη. Δεν ζει πια. Και να ζούσε, πάλι δεν θα έλεγα το όνομά του.

Έδωσα το τελευταίο μου εικοσάρικο στο ταξί για να πάω κάπου στην Ευελπίδων από τη Νέα Σμύρνη όπου έμενα. Πήγα στον χώρο του. Κάποια στιγμή ο άνθρωπος αυτός σηκώθηκε από το γραφείο του και ήρθε προς τη μεριά μου. Έκανε ένα λεκτικό φλερτ, όχι κακό, αλλά μετά είχε έναν αέρα. Έκανε ταινίες τότε. Δεν υπάρχει πια και δυστυχώς μετά έγινε και φίλος με τα αδέρφια μου και μου έστελνε χαιρετίσματα.

Μόλις είδα ότι κάτι γίνεται και ερχόταν προς το μέρος μου, ευτυχώς η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, έφυγα. Και πέρασα μέσα από το Πεδίον του Άρεως -που δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει εκεί- με τα πόδια. Έφτασα στη Νέα Σμύρνη με τα πόδια χωρίς να σκεφτώ κανέναν κίνδυνο. Το αντιμετώπισα. Σηκώθηκα και έφυγα. Αν ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ξέρω ότι όλες οι κοπέλες έχουν υποστεί τέτοιες παρενοχλήσεις.

Το κίνημα MeToo άφησε κάτι πίσω;

Δεν ξέρω. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος υπέρ των ελευθεριών και υπέρ της αυτοδιάθεσης. Το ξέρουν όλοι. Είναι λίγο απογοητευτικό να πηγαίνεις σε μια γενική συνέλευση του σωματείου και επειδή κάποια στιγμή το θέμα ήταν μόνο αυτό, ζήτησα τον λόγο για να ασχοληθούμε και με άλλα που μας καίνε. Παρεξηγήθηκε. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα. Πετάχτηκαν κάτι κοπέλες από μακριά και φώναζαν κάτι εναντίον μου. Ότι εγώ είμαι εναντίον του MeToo. Κατ’ αρχάς δεν μου αρέσει ο όρος γιατί είναι αμερικανιά, και τις αμερικανιές δεν τις γουστάρω.

Ποτέ δεν θα ήμουν εναντίον μια τέτοιας κίνησης. Απλώς ξεχάστηκαν όλα τα άλλα. Ήταν ασέβεια. Δεν θέλω να με σέβονται. Αλλά ήταν ασέβεια διότι έχω υπάρξει αντιπρόεδρος, γραμματέας και πρόεδρος του ιστορικού σωματείου μας και πριν προλάβω να πω λέξη θεώρησαν ότι εγώ είμαι εναντίον αυτής της κατάστασης.

To άρθρο Ελένη Γερασιμίδου: Αν ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν ξέρω τι θα γινόταν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της παραλίας του Βόλου πριν από την παρέλαση
Επόμενο άρθροΗ παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την 25η Μαρτίου-Εικόνες και βίντεο