Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Καρδίτσα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Παρόντες στην παρέλαση ήταν μεταξύ άλλων οι γονείς του Βάιου Βλάχου, ενός από τους δύο Καρδιτσιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την παρακολούθησαν όρθιοι, φορώντας στα ρούχα τους ένα διακριτικό αυτοκόλλητο, το οποίο απεικόνιζε το πένθος και ανέγραφε «Τέμπη».

Όπως μετέδωσε το karditsalive.net, με τη λήξη της παρέλασης πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων και απευθύνθηκαν στην εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τους βουλευτές ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στη μνήμη του παιδιού τους και όλων των θυμάτων.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Συντονισμού, Παρασκευή Δραμαλιώτη, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Καρδίτσας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Συγκίνηση στα Τρίκαλα

Εξαιρετικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην μαθητική παρέλαση στα Τρίκαλα. Η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα – που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών- βρέθηκε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, η οικογένεια κρατούσε λουλούδια και ένα χαρτί με το μήνυμα που αποτελεί και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας… «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» για τα 57 θύματα που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη.

Μετά το τέλος της παρέλασης, η μητέρα της Κλαούντια Λάτα ζήτησε να συνομιλήσει με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒεζένκοφ: «Νιώθω πως δεν εκτιμούν την αξία μου στο ΝΒΑ»
Επόμενο άρθροΆντζελα Γκερέκου: «Αγαπημένοι μου σας ευχαριστώ»