Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό, τόνισε για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ερωτηθείς ο Χρήστος Σπίρτζης αν ο ίδιος αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης επισήμανε πως «έκανα ό,τι μπορούσα» τονίζοντας πως η σύμβαση 717 παραδόθηκε στο 74%.

«Δεν αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όταν είχαμε μια σύμβαση που ήταν διάτρητη, έλειπαν υλικά, δεν παράγονταν υλικά εδώ και 15 χρόνια, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας» επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας πως και ο ίδιος πρέπει να διερευνηθεί αν έχει ευθύνη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος»

Σχολιάζοντας τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Παράλληλα, σχετικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών περί αλλοίωσης των ηχητικών ντοκουμέντων των συνομιλιών του σταθμάρχη ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνηση «πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη».

Επισήμανε επίσης ότι «να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στις μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλιών να τα δώσει στη δημοσιότητα».

Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Παράλληλα, ως «βαριά υπερβολή» του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης «νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολή η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Συνελήφθη 40χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου: Όλα όσα έγιναν στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση