Δύο διαφορετικές περιπτώσεις εντοπισμού πυρομαχικού υλικού σημειώθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαρτίου πλησίον του λιμανιού του Πειραιά και της θαλάσσιας περιοχής της Ραφήνας.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού και συγκεκριμένα ενός φυσιγγίου διαμετρήματος 0,32 χιλιοστών, σε χώρο κοντά στον επιβατηγό σταθμό «Α ΜΙΑΟΥΛΗ» στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Προανάκριση για τη συγκεκριμένη περίπτωση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ το πυρομαχικό υλικό πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Δείτε φωτογραφία:

Στιγμιότυπο από το σημείο που εντοπίστηκε το φυσίγγιο

Χειροβομβίδα βρέθηκε σε πλαστικό κουτί μήκους περίπου δέκα εκατοστών

Αντίστοιχα χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας, από ιδιώτη που διενεργούσε θαλάσσια αλιεία, για τον εντοπισμό ενός πυρομαχικού υλικού, συγκεκριμένα χειροβομβίδας, στη θαλάσσια περιοχή «Μαρίκες» στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ανευρεθέν πυρομαχικό, εντοπίστηκε μέσα σε πλαστικό κουτί μήκους περίπου δέκα εκατοστών, σε οξείδωση και σε βάθος δύο μέτρων, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε με σήμανση επί της ακτής στον χώρο στάθμευσης οχημάτων στην παραλία Μαρίκες – Καλαμιές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Δείτε φωτογραφία:

Στιγμιότυπο από το πλαστικό κουτί που εντοπίστηκε η χειροβομβίδα

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του δημάρχου Βόλου για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΑπρόοπτο στην παρέλαση του Βόλου-Παραστάτης στρατιώτης λιποθύμησε μπροστά στους επισήμους!!