Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη διαγραφή του πρώην βουλευτή της, Μιχάλη Ταμήλου, λόγω δηλώσεών του για την τραγωδία των Τεμπών οι οποίες σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Το 2023 πέθαναν 1.977 Τρικαλινοί, μεταξύ των οποίων και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντίλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα. Η ζωή συνεχίζεται, ο καθένας έχει τα προβλήματά του.

Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια, εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους. Όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός.

Ακολούθως, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας την οποίαν κατέθεσε η αντιπολίτευση, και χαρακτηρίζοντας την πολιτική «θέατρο εντυπώσεων», είπε: «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας. Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται. Σιγά τώρα την πρόταση μομφής».

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να ανακοινώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία».

Τη διαγραφή του πρώην βουλευτή Τρικάλων αποφάσισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα
Επόμενο άρθροΣε δημοπρασία το χλιδάτο διαμέρισμα του «κάιζερ» της μόδας στο Παρίσι