Με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας συνομίλησε τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Για «λόγους θεσμικής τάξης» ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Όπως τονίζουν τα συγκεκριμένα κόμματα, «στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση».

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν Νίκος Ανδρουλάκης «για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα». Υπενθυμίζεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ταχθεί υπέρ της πρότασης δυσπιστίας με δικό του, ωστόσο, σκεπτικό.

Τι είπε ο Ανδρουλάκης στους πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σημείωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι είναι θεμιτό να γίνουν παρατηρήσεις επί του κειμένου. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν θα ήταν, όμως, θεσμικά σοβαρό να αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία του κειμένου.

Πηγές τονίζουν πως η πρόταση μομφής αφορά την καταπάτηση των κανόνων του κράτος δικαίου από την κυβέρνηση όπως αυτη αναδεικνύεται σε μια σειρά υποθέσεων, όπως το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, οι υποκλοπές και η διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» αλλά τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής από την πρώτη μέρα μέχρι και το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνω Λιόσια: Συνελήφθη 52χρονος οδηγός λεωφορείου – Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας
Επόμενο άρθροΠρώτη σε όλη τη Θεσσαλία η ομάδα Λυκείου Τρικερίου στον 3ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης