Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μαθητές της Α΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βότανα: υγεία, ευεξία, ομορφιά».

Το Πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δείξει στους μαθητές την αξία των βοτάνων της Μακρινίτσας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, την εύκολη χρήση τους και τα πλεονεκτήματα που έχουν απέναντι στα συμβατικά φάρμακα. Το Πήλιο, με τη μεγάλη ποικιλία στα βότανα, προσφέρεται ως κατάλληλο πεδίο για τους μαθητές, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με αυτά, τα παρατηρούν, τα μετρούν, τα μυρίζουν, τα καταγράφουν και πολλά από αυτά τα δοκιμάζουν.  Στο κτήριο που στεγάζεται το ΚΠΕ, το αρχοντικό Βατσαρέα- Μαυράκη, έγινε αρχικά ενημέρωση σε όλους τους/τις  μαθητές/τριες για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και τον τρόπο συλλογής και συντήρησής τους. Στη συνέχεια αφήνοντας το αρχοντικό, τα παιδιά περπάτησαν στα πλακόστρωτα της Μακρινίτσας και σε κάθε τους βήμα έβρισκαν βότανα, τα οποία παρατηρούσαν και αναγνώριζαν.

Η επιστροφή βρήκε μαθητές κι εκπαιδευτικούς γεμάτους εμπειρίες και συναισθήματα. Η βιωματική μάθηση τους γέμισε χαρά και πολύτιμες γνώσεις. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Καλιοντζή Ειρήνη, Παπακωνσταντίνου Νίκος, Κερασιώτης Παναγιώτης.

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση της ΚΑΠ – Οι αλλαγές
Επόμενο άρθροΕκτός σχολικών αιθουσών τα κινητά τηλέφωνα – Ποιες οι ποινές για τους παραβάτες