Πυρά κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις αναφορές του περί «τρομοκρατικών συμμοριών του Πόντου» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει πως «οι ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές του Τούρκου πρόεδρου Ερντογάν για «τρομοκρατικές συμμορίες του Πόντου», την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, είναι απολύτως απαράδεκτες και συνιστούν μια ακόμη νέα πρόκληση της τουρκικής πλευράς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί την κυβέρνηση «να αντιδράσει επιτέλους στις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας»

Όπως προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο Ποντιακός Ελληνισμός, μεγαλούργησε για χιλιετίες προτού ο τουρκικός εθνικισμός θέσει σε εφαρμογή την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με πάνω από 353.000 νεκρούς Έλληνες Ποντίους».

Σημειώνει ότι «δυστυχώς η Τουρκία, η οποία βαρύνεται όχι μόνο με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και με τη Γενοκτονία όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, αρνείται, για άλλη μια φορά, να συμβιβαστεί με το διεθνές δίκαιο και την ιστορική αλήθεια, προϋποθέσεις απαραίτητες για την εξομάλυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει πως «στέκεται στο πλευρό όλων των ποντιακών οργανώσεων και καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει επιτέλους στις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Πραγματική ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να υπάρξει όχι με την επιλεκτική αφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά με τον σεβασμό της Τουρκίας στη διεθνή νομιμότητα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑύριο η κηδεία του 48χρονου Σωτήρη Κάρρου
Επόμενο άρθροΑυτοψία στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» πραγματοποίησε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος