Για επικίνδυνες συνθήκες στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης, αναφορικά με τα κενά στις εφημερίες.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου Μανώλη με τη ναυτική φωτοβολίδα ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που επιτείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών.

«Την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το νομό Λασιθίου δεν εφημέρευε αναισθησιολογικό και ακτινολογικό τμήμα σε κανένα νοσοκομείο. Για να γίνει επείγουσα καισαρική στο ΓΝΑΝ αργά τη νύχτα κλήθηκε από το σπίτι του αναισθησιολόγος που δεν εφημέρευε, έδωσε αναισθησία και στη συνέχεια διασωλήνωσε το νεογνό και το διακόμισε στο Ηράκλειο μαζί με τον παιδίατρο εφημερίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου.

«Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και κρίσιμοι»

«Τα κενά του συστήματος υγείας δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται πάντα από το φιλότιμο και τον εθελοντισμό των εργαζομένων. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και κρίσιμοι» σημείωσε.

Ο κ. Μανουσάκης εκφράζοντας την αγωνία του και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας τόνισε ότι «είτε κάνει ότι δεν το βλέπει, είτε δεν τον ενδιαφέρει, αφού δεν αντιλαμβάνεται την αγωνία των πολιτών σχετικά με την υποστελέχωση των νοσοκομείων τους».

Κατέληξε λέγοντας πως η αγωνία των νοσοκομειακών εκφράστηκε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Ιεράπετρα, στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο και «θα εκφραστεί ξανά την Πέμπτη 28/3 στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα νοσοκομεία μας στο Σεληνάρι».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑσφαλιστικό: Νέο νομοσχέδιο με τρεις αλλαγές σε συντάξεις και παροχές
Επόμενο άρθροΗ Ασημακοπούλου «καρφώνει» τον τέως γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού της Ν.Δ. – Ελλιπείς εξηγήσεις, χωρίς συγνώμη