Στην πρόταση μομφής και στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του κόμματος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα περί διαπλοκής είναι «εντυπωσιασμοί, τζάμπα φράσεις και με στενοχωρεί το γεγονός ότι επαληθεύουν τη λέξη κοκορομαχία»

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση – όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής – ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και συνεπώς θα την υπερψήφιζα» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8.

Και συνέχισε: «Είπα αμέσως όμως ότι φαντάζομαι ότι για να το κάνει αυτό η αντιπολίτευση, τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης εν προκειμένω, προφανώς έχουν κάποια στοιχεία υπόψη τους που θα τα φέρουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αυτά στο φως και συνεπώς ανεξαρτήτως της τελικής ψηφοφορίας, θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Διότι, θα αποδείξουν αυτό το οποίο ισχυρίζονται, ότι δηλαδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις δικές της ευθύνες».

Ο κ. Λοβέρδος είχε πει ότι την Πέμπτη το βράδυ μετά την ψηφοφορία θα δούμε εάν η πρόταση δυσπιστίας απέδωσε καρπούς, ανεξαρτήτως του αν η συμπαγής πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας την ψηφίσει ή εάν κατέστη μπούμερανγκ, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «με άλλα λόγια, και φως δεν έπεσε στην υπόθεση και η αντιπολίτευση βγήκε ηττημένη».

Τι είπε για Κασσελάκη

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λοβέρδος «ένας στρατιώτης του πυροβολικού από τη μονάδα που υπηρετεί ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Φαντάζεστε να ήταν και στρατηγός τι θα έκανε. Και λέω για τον κ. Κασσελάκη. Ένας στρατιώτης ντυμένος με στρατιωτικά ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας. Τον φαντάζεστε στρατηγό;».

«Δεν έχει σημασία αν στην πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση είναι ενωμένη – Σημασία έχει αν από τη συζήτηση εμφανιστεί κακώς ενωμένη διότι έχει ευθύνες»

«Πολιτική φθήνια τα περί διαπλοκής» υπογράμμισε στη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το τι σηματοδοτεί το γεγονός το ότι η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, την αντιπολίτευση για διαπλοκή αλλά και αντιστοίχως τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορούν την κυβέρνηση για διαπλοκή, ο κ. Λοβέρδος είπε «εγώ τα ακούω απολύτως βερεσέ αυτά. Είναι εντυπωσιασμοί, τζάμπα φράσεις και με στενοχωρεί το γεγονός ότι επαληθεύουν τη λέξη κοκορομαχία. Αυτό είναι φθήνια του πολιτικού λόγου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε, τέλος, ότι θα υπερψήφιζε την πρόταση μομφής που αφορά την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, έτσι ώστε να έρθει η κυβέρνηση στη Βουλή στο ανώτατο επίπεδό της και να δει μήπως αυτός που την προτείνει (την πρόταση μομφής), ξέρει κάτι το οποίο αυτός δεν το ξέρει.

«Δεν έχει σημασία αν στην πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση εμφανιστεί ενωμένη. Σημασία έχει αν από τη συζήτηση εμφανιστεί ότι κακώς είναι ενωμένη, διότι έχει ευθύνες. Αν αυτό δεν επιτευχθεί και η αντιπολίτευση δεν το επιτύχει, τότε την Πέμπτη το βράδυ θα κάνουμε άλλη συζήτηση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυψέλη: «Δεν τον ήξερα, μπήκε στην τάξη και με χτύπησε με σφυρί» – Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Μαρίνος υπήρξε το μεγαλύτερο σχολείο για μένα