Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τρίτης στον Ταΰγετο και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά το 2007

Η φωτιά κινείται προς τον οικισμό Αράχωβα στη Μεσσηνία χωρίς όμως να τον απειλεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση οικισμός

Όπως αναφέρει το Messinialive, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 20:00 το απόγευμα και το σημείο είναι πολύ ψηλά, και δύσβατο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη είναι η προσέγγισή του.

Ωστόσο, στην περιοχή έπεφτε και ψιλόβροχο, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για την κατάσταση, ώστε να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.

Φωτιά στον Ταΰγετο (Πηγή: Messinialive)

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και γι’ αυτόν τον λόγο η Πολιτική Προστασία εξετάζει την προληπτική εκκένωση του οικισμού, Αράχωβα που έχει περίπου 10 μόνιμους κατοίκους, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή. Ήδη είναι σε ετοιμότητα το βανάκι του Δήμου Καλαμάτας για να τους μεταφέρει, αν χρειαστεί.

Φωτιά στον Ταΰγετο (Πηγή: Messinialive)

Φωτιά στον Ταΰγετο (Πηγή: Messinialive)

Κοντά στο σημείο που βρίσκεται το πύρινο μέτωπο υπάρχει και η Μονή Δήμιοβας η οποία έζησε στιγμές αγωνίας, ωστόσο δεν απειλείται καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και πολύ μακρύτερα.

Φωτιά στον Ταΰγετο (Πηγή: Messinialive)

Φωτιά στον Ταΰγετο (Πηγή: Messinialive)

«Ευχαριστούμε πολύ για τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας. Η Παναγία να σας σκεπάζει όλους ..», επισήμαιναν από το Μοναστήρι μιλώντας στο Messinialive.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η εξέλιξή της δεν εμπνέει ανησυχία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά είχε κάψει περίπου 10 στρέμματα μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά το 2007.

Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα αιτία της φωτιάς.Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΌργιο φοροδιαφυγής με εικονικές εταιρείες και «αχυράνθρωπους» – Τι εντόπισε το ΣΔΟΕ
Επόμενο άρθροΣκληρή επίθεση σε Κασσελάκη – Παππά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο