Τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ανακριτής για πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου, σχολιάζει δηκτικά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο».

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «σε σημερινή του συνέντευξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2023, όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, ενημερώθηκε από τον ανακριτή ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να ακούσει και να ενσωματώσει στη δικογραφία τις επίμαχες συνομιλίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ. Μάλιστα χρειάστηκε – όπως μας πληροφόρησε – να φέρει κατεπείγουσα διάταξη για να καταστεί αυτό εφικτό».

«Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;»

«Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, ενώ ‘κάποιοι’, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό και το διοχέτευαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης για να διαχειριστούν επικοινωνιακά με τον πιο χονδροειδή τρόπο το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο!», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο Γιώργος Φλωρίδης

«Όταν ανέλαβα υπουργός Δικαιοσύνης το καλοκαίρι, την πρώτη εβδομάδα, μου έρχεται ένα μήνυμα που λέει πως ο ανακριτής που ερευνούσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορεί να ανοίξει να ακούσει τις συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων, γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Σκάι.

Μάλιστα, εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής να ακούσει τις σχετικές συνομιλίες, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε πως «δεν υπήρχε πρόβλεψη από το νόμο από παλιά, παρά μόνο για τα αεροπορικά δυστυχήματα».

«Μόλις έλαβα το μήνυμα, πήγα στον πρωθυπουργό και του είπα πως εδώ πρέπει να πάμε με μία κατεπείγουσα διάταξη, για να επιτρέψουμε στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες», προσέθεσε.

«Η εντολή του ήταν να την πάω αύριο κιόλας. Ακόμα δεν έκατσα στην καρέκλα και μου ήρθε το μήνυμα. Δεν μπορούσε γιατί ο νόμος επιτρέπει την ακρόαση των συνομιλιών μόνο σε συγκεκριμένα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και τα αεροπορικά δυστυχήματα. Αυτό έγινε τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης», σημείωσε.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚηφισιά: Συνελήφθησαν διαρρήκτες που «χτυπούσαν» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία
Επόμενο άρθροΧάρης Γρηγορόπουλος για “Μάρτυρα Κατηγορίας”: Δυστυχώς υπάρχουν φαγωμάρες στον θίασο