Ένταση προκάλεσε το δεύτερο εξώδικο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών προς τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (κεντρική φωτογραφία) εκ μέρους αντιπροσώπων του Συλλόγου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Για αρχή το λόγο πήρε ο γονέας επιβάτη του μοιραίου τρένου και δικηγόρος, Γιώργος Ηλιόπουλος. «Είχε σταλεί ένα εξώδικο στο οποίο ο κ. Αγοραστός που απάντησε εν μέρη. Ψεύδεται απόλυτα, γι’ αυτό κινήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Πώς ανέχεστε έναν άνθρωπο που εμπλέκεται, τουλάχιστον εμένα με εκπλήσσει», είπε, με τους τόνους να ανεβαίνουν και να ζητείται η παρέμβαση της προέδρου για να προστατευθεί ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Να αποκαλυφθεί η αλήθεια», ζήτησε ο Γιώργος Ηλιόπουλος

Η πρόεδρος λειτούργησε πυροσβεστικά με τον κ. Ηλιόπουλο να συνεχίζει, λέγοντας: «Επειδή υλοποιήθηκε σχέδιο που αφορούσε τη διαχείριση επικίνδυνων χημικών ουσιών ως εμπορευμάτων και η όλη διερεύνηση αφορά την υγεία ανθρώπων που τραυματίστηκαν είναι αναγκαία η ενημέρωση. Γιατί έγινε αυτή η διαχείριση; Πώς μπορούμε να αποκαλύψουμε τι είδους χημικές ουσίες διέρρευσαν στο χώρο;  (…) Επειδή ήταν κι ο γιος μου στο τρίτο βαγόνι, δεν επιτρέπω σε κανένα κύριο ή ανδρείκελο να παίζει με τη ζωή και την υγεία του».

Καταλήγοντας ζήτησε να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια αυτό το εξώδικο να απαντηθεί. «Επειδή πιστεύω και στην εντιμότητα και στην ευθιξία, με αγωνία σας απευθύνω την παραίνεση να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

«Περιμένουμε να δοθούν απαντήσεις»

Αργότερα το λόγο πήρε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος και μέρος του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι «από τον Αύγουστο έχουμε καταθέσει την πρώτη εξώδικη δήλωση στον κ. Αγοραστό. Μετά από 10 ημέρες πήραμε την απάντησή του πως επικαλέστηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και τις παρουσίες ανώτερου κλιμακίου και ήταν συναρωγός στην υπόθεση του μπαζώματος. Στις 11 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε δεύτερο εξώδικο και παρόλα αυτά δεν πήραμε απάντηση. Ενώ είχε γίνει επίδοση του εξωδίκου, δεν βρέθηκε πουθενά. Οπότε το θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Περιμένουμε να δοθούν απαντήσεις δηλαδή από ποιον πήρε εντολές ο κ. Αγοραστός, για ποιο λόγο έγινε το συγκεκριμένο μπάζωμα και χωρίς την παρουσία δικαστικών αρχών, πού μεταφέρθηκαν τα βαγόνια, αλλά και πολλές απαντήσεις σχετικά με το δυστύχημα».

Η επιζήσασα του δεύτερου επιβατικού βαγονιού, Ευδοκία Τσαγκλή, ανέφερε: «Είναι επώδυνο να μας κατηγορούν. Να προβείτε σε ενέργειες για να προχωρήσουμε με στοιχεία. Θα μπορούσε να είναι μέσα στο τρένο το παιδί ή ο γονιός οποιουδήποτε».

Ο Κώστας Αγοραστός εξέφρασε το βαθύ σεβασμό και τη λύπη ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό που θέλουμε είναι να λάμψει η αλήθεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό ρόλο».

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρύσα Τσαγανού, μετέφερε την «αμέριστη συμπαράσταση όλων» στους συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας, λέγοντας ωστόσο πως «είμαστε ως όργανο αναρμόδιοι».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ
Επόμενο άρθροΒορίδης σε Ανδρουλάκη: Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων