Η Κρητική Αδελφότητα Βόλου «ΑΡΚΑΔΙ», το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Β. Σποράδων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εν Τρικερίω», το βιβλιοπωλείο ΛΙΑΝΑΡΙΔΗΣ και οι εκδόσεις Μίνωας πραγματοποιούν την  Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20.00 την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Αυγή, το θαμμένο Τετράδιο» με φόντο το Παλαιό Τρίκερι.

Ομιλητές:

Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας

Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος

Αφήγηση:

Χριστίνα Αλεξανιάν, ηθοποιός

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων «ΙΩΝΙΑ» υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Α. Χατζηγεωργίου

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Δημητριάδος 263).

 

Αυτή τη φορά το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη ταξιδεύει τον αναγνώστη στο Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας το 1949, για να γνωρίσει μια αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια της εξόριστης Αυγής.  Ένας τόπος, μια ιστορία που κόβει σαν ξυράφι. Ένα θαμμένο τετράδιο, το οποίο έχει να μαρτυρήσει πάρα πολλά…

Κείμενο οπισθοφύλλου:

«Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες.

Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».

Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη.

Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν δέκα μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία ενώ το 2023 μεταφέρθηκε και Το ναυάγιο.

Προηγούμενο άρθροΔεν υπήρξε συνεννόηση της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας, λέει ο Παππάς
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρα Παναγιώταρου: Ονειρεύομαι να γίνω μητέρα