Χειροπέδες σε μία 27χρονη, που έκλεβε πορτοφόλια από επιβάτες λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, πέρασαν οι Αρχές.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου στην οδό Παπαναστασίου. Ένας 75χρονος άνδρας περιμένει το λεωφορείο όταν ξαφνικά νιώθει μία κίνηση. Ήταν το χέρι μίας 27χρονης μέσα στην τσέπη του μπουφάν του.

Η γυναίκα, αφού αφαίρεσε το πορτοφόλι από την τσέπη του ηλικιωμένου, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που μόλις είχε φτάσει. Νόμιζε πως ο ηλικιωμένος άνδρας δε θα την κυνηγήσει, όμως έπεσε έξω. Ο 75χρονος φώναζε και μπήκε και αυτός μέσα στο λεωφορείο για να την πιάσει.

«Σταμάτησα στην στάση να επιβιβάσω κόσμο, εκείνη την στιγμή είδα και από τους καθρέπτες μου και από τις κάμερες που έχουμε μέσα ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο, άρχισε να φωνάζει ο κόσμος», περιγράφει ο οδηγός Δημήτριος Μπόσκος στο Live News, που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 10.

«Μπαίνει μέσα μία κυρία και από πίσω μπαίνει ένας κύριος ο οποίος φωνάζει, κλείνω τις πόρτες εγώ, αρχίζει να υπάρχει ένας διαπληκτισμός. Πηγαίνω πίσω, βλέπω τι γίνεται, φωνάζει ότι ‘μου έκλεψε το πορτοφόλι’ ο κύριος», προσθέτει.

Η 27χρονη, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, προσπαθούσε να παραπλανήσει τους πάντες. Ισχυριζόταν πως τα χρήματα ήταν δικά της και ότι προσπάθησε ο 75χρονος να τα πάρει.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή σε όλους τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

«Εκείνη την στιγμή το πρώτο πράγμα ήταν να μπορέσω να διασφαλίσω την ακεραιότητα και των άλλων επιβατών μέσα, να μην έχουμε κάτι χειρότερο», σημειώνει ο κ. Μπόσκος.

Αμέσως έκλεισε τις πόρτες του λεωφορείου για να μη διαφύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τη συλλάβει.

«Προσπάθησε να πάει από την πίσω πόρτα να πατήσει το κουμπί πάνω από τις πόρτες για να απελευθερώσει τον αέρα και να ανοίξει, εκείνη την στιγμή επενέβη ένα παλικάρι. Ενημέρωσα το κέντρο, πήρα το ‘οκ’ για να συνεχίσω αυτό που έκανα, που έκλεισα τις πόρτες, για να έρθει η αστυνομία να πιάσει την κυρία που πήρε τα χρήματα», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ, υπάρχει η οδηγία «από την στιγμή που αντιληφθούν ότι ο δράστης είναι εντός λεωφορείου, να ακινητοποιηθεί και να καλέσουν την αστυνομία».

Πολλά τα περιστατικά

Η εικόνα, δύο μήνες νωρίτερα, με γυναίκα που έκλεψε πορτοφόλι να προσπαθεί να διαφύγει από το παράθυρο του λεωφορείου είχε προκαλέσει και τότε τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου.

«Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το να υπάρχουν κλοπές εντός των λεωφορείων, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία έξαρση φαινομένων. Έχουνε φύγει από παράθυρα λεωφορείου, υπάρχουν δυστυχώς και αυτά τα περιστατικά με ό,τι κίνδυνο», τονίζει ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή σε όλους τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς και ζητούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ιππασία οδήγησε την Αθηνά Ωνάση στα σούπερ μάρκετ Casino – Η «σχέση» με τον Τσέχο ιδιοκτήτη
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: Θα καταθέσουμε πρόταση για Προανακριτική – «Αν τολμάει ο πρωθυπουργός, ας την αποδεχτεί»