«Στο ερώτημα που πλανάται ‘αν υπάρχει αντιπολίτευση’, το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ίδιος.

«Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

Και τόνισε πως με την πρωτοβουλία που πήρε για πρόταση δυσπιστίας, «ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο»

«Βεβαίως, δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας: «Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, «επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

«Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η αύξηση στον κατώτατο δεν αντιμετωπίζει ακρίβεια και ανισότητες»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κατώτατο μισθό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα», υπογράμμισε ωστόσο πως «η ονομαστική αύξηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και τις ανισότητες, γιατί πολύ απλά ο πληθωρισμός καλπάζει».

«Όταν λοιπόν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός τα τελευταία χρόνια 20%, αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κατά 32%, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, τα καρτέλ και όσους δεν επιτρέπουν μέσα από την κερδοσκοπία και την απληστία τους να αποκλιμακωθούν οι τιμές».

Για να σημειώσει καταληκτικά πως «η Νέα Δημοκρατία και σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα κάνει επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της μετά την εκφώνηση της απόφασης
Επόμενο άρθροΚρίστοφερ Νόλαν – Έμα Τόμας: Κορυφαία τιμητική διάκριση θα λάβει το ζευγάρι