Με υψηλότερες από κάθε άλλη φορά εγγυοδοσίες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο ακόμα κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη «σύμβαση 717» που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου και συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Μετά από πολύωρες απολογίες δύο ακόμα κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι τώρα συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι στους οποίους οι επιβληθεί σε εγγυοδοσίες φτάνουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να κλείσει ο κύκλος των απολογιών απομένουν άλλοι 18 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ ,της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Θεσσαλίας: Διαβούλευση για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΠέθανε 88χρονος Βολιώτης συνταξιούχος πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού