Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι ο τελικός του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, μεταξύ Αρη και Παναθηνα’ι’κού, θα γίνει με την παρουσία κόσμου στο Πανθεσσαλικό, καθώς, στις 50 ημέρες που μεσολαβούν, κάμερες και τουρνικέ (ο περιστρεφόμενος μηχανισμός που χρησιμοποιείται σε εισόδους γηπέδων ως σύστημα ασφαλείας), θα τοποθετηθούν.

Ανέφερε επίσης ότι, ο τελικός πρέπει να είναι γιορτή για το ποδόσφαιρό μας κι ότι μπορεί η αστυνομία να επιτρέψει να έχει περισσότερο κόσμο το στάδιο στο συγκεκριμένο αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

”Πρέπει επιτέλους ο τελικός του Κυπέλλου να είναι γιορτή. Είχαμε φτιάξει το γήπεδο σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA.

Με το νέο νόμο χρειάζονται κάμερες υψηλού επιπέδου και σε χώρους πέρα από εκεί που υπάρχουν. Γι’ αυτό δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και πρέπει ν’ αποκτήσει ένα νέο σύστημα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Δημοτική Αρχή θα το περάσει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα βάλει τις κάμερες και μάλιστα ένα τουρνικέ που λείπει.

Από πλευράς λοιπόν μέτρων ασφαλείας και όρων που θέτει η Νομοθεσία θα τηρηθεί κατά γράμμα και θα πληρεί τις προϋποθέσεις.

Είναι ένα γήπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών και πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις. Έχουμε πενήντα μέρες στην διάθεσή μας και θα το έχουμε έτοιμο.

Εδώ όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει κάμερες; Δεν έχει. Το κόστος είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ!

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το κόστος είναι 300.000 ευρώ. Θα γίνει γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Η Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε άδεια για την παρουσία 12-13 χιλιάδων φιλάθλων.

Άποψη μου είναι ότι μπορεί να είναι και 15.000 αλλά η Αστυνομία θα αποφασίσει. Πάντως το Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο για τις 18 Μαΐου βάσει των προδιαγραφών του νέου αθλητικού Νόμου”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΗ απάντησή της για τον Σέρχιο Αραούχο και τη σχέση τους
Επόμενο άρθροΠόλο: Χαλαρός παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός πριν την Μπρέσια