Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά πιθανή μία μαζική απόδραση κρατουμένων, αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Όποια απόπειρα απόδρασης ή απόδραση έγινε από τον Κορυδαλλό ήταν από κλειστή σκοπιά, οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει»

Παράλληλα ζητά από την πολιτική ηγεσία την κάλυψη των οργανικών θέσεων, ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, αλλά και να βγει νομοθετική ρύθμιση για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τις μεταγωγές.

«Με την παρούσα εικόνα που υπάρχει στην εξωτερική φρουρά, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες» τόνισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού, Βασίλης Κεφάλας, μιλώντας στο MEGA.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι προ κορωνοϊού στην υπηρεσία βρίσκονταν 550 άτομα και σήμερα υπηρετούν 243 άτομα.  «Υπήρχαν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν σχεδόν μηδενική. Ένας παράγοντας είναι η έλλειψη προσωπικού», λέει ο κ. Κεφάλας.

«Ένας παράγοντας είναι μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μία στις τρεις οργανικές θέσεις του Κορυδαλλού είναι κενή» προσθέτει.

Επί της ουσίας οι εξωτερικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φύλαξη των φυλακών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή μαζική απόδραση.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «όποια απόπειρα απόδρασης ή απόδραση πραγματοποιήθηκε από τον Κορυδαλλό έγινε από κλειστή σκοπιά, οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει».

Σημειωτέον στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού αφορά όχι ένα αλλά τρία κτίρια – τις ανδρικές και τις γυναικείες φυλακές καθώς και το ψυχιατρικό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤερίμ: «Θέλω να βλέπω μια ομάδα που δίνει “μάχες” και τον καλύτερο εαυτό της μέσα στο γήπεδο»
Επόμενο άρθροΠανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)