Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε διαρρήκτης στην Κατερίνη, ο οποίος κυκλοφορούσε με ποδήλατο ώστε να εντοπίζει τη λεία του χωρίς να κινεί υποψίες.

Ο 56χρονος εντόπιζε κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα και τιμαλφή

Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος δράσης του 56χρονου δεν ξεγέλασε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική έρευνα διαπίστωσαν ότι εμπλέκεται σε 12 διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες, οι οποίες έγιναν την τελευταία διετία.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Επιβαίνοντας σε ποδήλατο, ο 56χρονος εντόπιζε κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομική έρευνα

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, διέπραξε 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ.

Επίσης είχε κλέψει κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης από την οικία κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΚασσελάκης στηρίζει Δούκα: Δέχεται ανέντιμη επίθεση από «πληρωμένα πιστόλια»