Δια ζώσης συνάντηση με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ζητούν συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να συζητηθούν με τον πρώην υπουργό όσο εκτυλίχθηκαν από την ημέρα της τραγωδίας μέχρι και σήμερα.

Το κάλεσμα στον πρώην υπουργό έγινε μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Νίκο Πλακιά, η οικογένεια του οποίου έχασε τρία κορίτσια στο δυστύχημα.

Τέμπη: «Γιατί κ. Καραμανλή δεν κλείσατε τα τρένα;»

Ο κ. Πλακιάς επισημαίνει πως οι οικογένειες επιθυμούν να ακούσουν προσεκτικά και να πάρουν τις απαντήσεις που ζητούν από την ημέρα της τραγωδίας.

«Σας περιμένουμε έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε μπροστά μας και γιατί όχι, να γυρίσετε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, ενώ καταλήγοντας αφήνει κι ένα υστερόγραφο στο οποίο γράφει τα εξής: «Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε μαζί μας», γράφει στο μήνυμά του.

«Βλέπουμε ότι κανείς δεν θέλει να μας αντιμετωπίσει»

Ο Δημήτρης Πλακιάς πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στο Mega για την σχετική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων.

«Εμείς είμαστε παρόντες, και βλέπουμε ότι κανείς δεν θέλει να μας αντιμετωπίσει», είπε αρχικά και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «μετά από 13 μήνες, οφείλουμε στον κόσμο να μάθει και να ακούσει και τις δύο πλευρές».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας θύματος, η πρόσκληση αυτή προς τον κ. Καραμανλή είναι ανοιχτή στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο αυριανό κάλεσμα. «Αν δεν μπορεί αύριο, όποια μέρα, όποια ώρα και όποιο κανάλι θέλει, αλλά με κάμερες εμείς είμαστε ανοιχτοί», προσκάλεσε ο Δημήτρης Πλακιάς τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

«Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει να αύριο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης»

«Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει να αύριο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει όσοι ασχολούνται με το μπάζωμα είναι για τα μπάζα; Το μπάζωμα το ανακάλυψαν καθαρά οι συγγενείς με τους αστυνομικούς», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

Ερωτηθείς αν είχε μπροστά του τον κ. Καραμανλή ποια θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα του έκανε απάντησε «γιατί δεν έκλεισε τα τρένα, αφού η σύμβαση 717 δεν είχε υλοποιηθεί;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροGov.gr: Με τα χίλια «τρέχει» ο ψηφιακός βοηθός – Πόσες ερωτήσεις δέχεται την ημέρα
Επόμενο άρθροΠόλο γυναικών: Πολύτιμη νίκη για την ΑΕΚ, 8-7 τον Πανιώνιο