Ανακοπή καρδιάς υπέστη ένα κοριτσάκι 3,5 ετών στην Θεσσαλονίκη, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ΕΚΑΒ έσπευσε ώστε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, ενώ στο σημείο ενήργησαν δύο συμβατικά ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και το κοριτσάκι διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Σε ανάρτησή τους, γιατροί του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σημειώνουν χαρακτηριστικά πως, για τη διάσωση του παιδιού, σχηματίσθηκε «μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης, που ξεκίνησε από τους τηλεφωνητές, τον ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους ασυρματιστές-διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο, δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό».

Η ανάρτηση των γιατρών

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επιχείρησε σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής 3,5 ετών παιδιατρικού ασθενούς.

Στο σημείο ενήργησαν δύο συμβατικά ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, διασωληνώθηκε και με αυτόματη κυκλοφορία παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης που ξεκίνησε από τους Τηλεφωνητές, τον Ιατρό Συντονιστικού Κέντρου,τους Ασυρματιστές-Διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Έδεσε» τον Κάτας η Μακάμπι Τελ Αβίβ
Επόμενο άρθροΧάντμπολ: Η εθνική γυναικών κάνει «Άλμα Ζωής» και δίνει «Όραμα Ελπίδας»