Διπλή παρέμβαση στη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε την Κυριακή 31 Μαρτίου η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα και στις δύο περιπτώσεις -δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα- κρατούσαν πανό που ανέγραφε «η οργή δεν μπαζώνεται».

«Σε όλους και όλες εμάς που δεν πήραμε το τρένο εκείνο το βράδυ»

Αργότερα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισαν πως «η μόνη δύναμη που πραγματικά αντιπαλεύει την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κοινωνία», δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες από τις δράσεις.

Ακόμη, συνεχίζοντας στην ανακοίνωση τα μέλη του Ρουβίκωνα, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων πως «όταν λέμε κοινωνία δεν μιλάμε έτσι γενικά και αόριστα. Αναφερόμαστε στη βάση, σε κάθε καταπιεσμένο, την εργατική τάξη, τη νεολαία, εκείνα τα 2/3 της κοινωνίας που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, ούτε από το κράτος ούτε από το κεφάλαιο, κανένα συμφέρον να εξυπηρετηθεί από αυτήν την αδηφάγα συνομοταξία», για να προσθέσουν πως «αναφερόμαστε σε όσους και όσες έχουν βιώσει τις εγκληματικές συνέπειες διαχείρισης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο, αναφερόμαστε στους 57 νεκρούς, στους συγγενείς των θυμάτων αυτών, στους επιζήσαντες, σε όλους και όλες εμάς που δεν πήραμε το τρένο εκείνο το βράδυ».

Δείτε φωτογραφίες:

Παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα σε Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο

Παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα σε Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο

Παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα σε Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο

Παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα σε Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4,2 Ρίχτερ νοτιοανατολικά του Λασιθίου
Επόμενο άρθροΟι εξηγήσεις Δένδια για το πωλητήριο στα μαχητικά αεροσκάφη – Τι είπε για τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων