Με χαρά υποδέχτηκαν σήμερα οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Βόλου, η υπεύθυνη της Δομής Βασιλική Πανοπούλου και  το προσωπικό την διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Ιουλία Πρίγκου, η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή » και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος.

Ειδικότερα οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τις διατροφικές συνήθειες, που αποτελούν προϋπόθεση για καλή υγεία και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα.

Παρουσιάστηκαν τα παρακάτω:
• Ομάδες τροφίμων και θρεπτικά συστατικά
• Συχνότητα και τύποι γευμάτων
• Διατροφικές συστάσεις και προτεινόμενες μερίδες κατανάλωσης
• Πρακτικές συμβουλές για το φαγητό στο σχολείο/κδαπ
• Φρέσκα και τοπικά προϊόντα σε αντίθεση με τα μεταποιημένα.

Μία βιωματική ομιλία με κύριο στόχο την καλή υγεία .Η καλή υγεία είναι μία σύνθετη έννοια. Προϋποθέτει ότι νιώθουμε σωματική, πνευματική και συναισθηματική ευεξία ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις καθημερινές μας ανάγκες και προκλήσεις, καθώς και να είμαστε παραγωγικοί, λειτουργικοί και δημιουργικοί. Η υπεύθυνη της Δομής ευχαρίστησε την κ. Πρίγκου για την άρτια ομιλία και τόνισε πως η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό πυλώνα που καθορίζει την υγεία.  «Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας» είχε διατυπώσει τόσο σοφά ο Ιπποκράτης, εισάγοντας την ιδέα ότι το καλύτερο φάρμακο μας προσφέρεται απλόχερα μέσω της τροφής μας. Κλείνοντας οι ωφελούμενοι για να ευχαριστήσουν την διατροφολόγο της τραγούδησαν «το χοντρό μπιζέλι» .Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Δήμου Βόλου   αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Προηγούμενο άρθροΣτα χαρακώματα κυβέρνηση – αντιπολίτευση με αιχμή τα Τέμπη
Επόμενο άρθροΓιάννης Μόρτζος: Δεν με ενδιέφερε ποτέ να γίνω πλούσιος, ήθελα απλά να βιοπορίζομαι αξιοπρεπώς