Πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση e-shop «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» που διατηρεί το ηλεκτρονικό http://perishop.gr επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώθηκε, η λειτουργία του site διεκόπη με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

– Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στο συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

– Η μη επιστροφή των χρημάτων, που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών, τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν, μετά από καταγγελία της σύμβασης και την ακύρωση της παραγγελίας.

– Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών, ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

– Η δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες του υπουργείου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές, από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (https://kataggelies.mindev.gov.gr/).

Πηγή: protothema.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΝέα Αριστερά: Ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Κασσελάκη είναι ο πλέον βολικός αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία
Επόμενο άρθροΗ μητρότητα ήρθε στη ζωή μου πολύ ξαφνικά