Επίσκεψη «εργασίας» στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, όσο και με τον κύπριο ομόλογο του, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Μία επίσκεψη που πραγματοποιείται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, με ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένα αποτέλεσμα που θα πρέπει να σταθμιστεί από πολλές πλευρές τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Λευκωσία.

Την ίδια στιγμή στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η εν εξελίξει επιχείρηση «Αμάλθεια». Η πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο μεταφοράς βοήθειας από τα λιμάνια της Κύπρου στη Γάζα.

Ενώ ζήτημα που θα συζητηθεί θεωρείται ότι θα είναι και το μεταναστευτικό.

Θέμα «Τουρκία»

Σαφώς το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι δυνατότητες να σπάσει το αδιέξοδο. Ένα σενάριο ιδιαίτερα αισιόδοξο, δεδομένου μάλιστα ότι στην προεκλογική περίοδο στην Τουρκία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε ότι το Κυπριακό είναι στην εθνικιστική του ατζέντα. Η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λευκωσία είναι όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές στο πλαίσιο των τακτικών επαφών Αθήνας – Λευκωσίας.

Ο Γεραπετρίτης φτάνει στην Κύπρο μία μέρα πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, με μία διμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου να μην μπορεί να αποκλειστεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρρυθμίες στα απογευματινά χειρουργεία – Προσφυγές από γιατρούς
Επόμενο άρθροΑυξάνεται και το δώρο Πάσχα