Βολές στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή τις επενδύσεις στη χώρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς σε δήλωσή του «ο κ. Χατζηδάκης επαίρεται για τη «φιλοεπενδυτική πολιτική» της ΝΔ».

«Ούτε σήμερα, πρωταπριλιά, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός»

Το τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης επαίρεται για «την καταβαράθρωση των επενδύσεων» καθώς «η αύξησή τους το 2023 δεν ξεπέρασε το 4% όταν ο στόχος ήταν για 15% αύξηση», για «επενδύσεις, οι οποίες εξαντλούνται κυρίως στην αγοραπωλησία κόκκινων δανείων και ακινήτων» για «την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, με τη ζημιά του δημοσίου να υπολογίζεται σε πάνω από 40 δισ. ευρώ, αλλά και την πώληση του Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλων», για «την αδυναμία εκμετάλλευσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης», καθώς, όπως λέει, «τα 11 δισ. ευρώ που έπεσαν στην αγορά ως τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, οι δε ΜμΕ παραμένουν αποκλεισμένες από τη δανειοδότηση».

Ακολούθως ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει πως «το 2023, η χώρα ήταν τελευταία στην ΕΕ στις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ. Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει, επιτέλους, να πάψει να πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις. Ούτε σήμερα, πρωταπριλιά, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός».

Καταληκτικά υποστηρίζει πως «και το χειρότερο, ούτε σήμερα ούτε αύριο δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία να μπει σε μια νέα πορεία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗλεία: Έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτι επιχειρηματία για διακίνηση κοκαΐνης
Επόμενο άρθροΗ απίστευτη αλητεία του Αλέξη Κούγια