Τη διαβεβαίωση ότι η δική προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην υλοποίηση του προγράμματός της και στη βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας των Ελλήνων, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών.

Σε έναν χαιρετισμό με έντονη προεκλογική χροιά, ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε πρώτα στα τοπικά προβλήματα της πόλης και στα έργα που σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνησή του, έθεσε το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα, «ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα επίθεση στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως επειδή «δεν έχουν να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης».

Μάλιστα, έκανε και πάλι αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, επιμένοντας πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εργαλειοποιούν» τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

«Υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα»

Προσέθεσε πως «χθες τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός, 830 ευρώ και υλοποιούμε την δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό 1.500 ευρώ».

«Βήμα -βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας», όπως είπε, λλεγοντας πως «κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας».

«Δεν έχουν τίποτα να πουν»

Υποστήριξε, μάλιστα, πως «το κάνουν αυτό, γιατί πολύ απλά δεν έχω να πουν τίποτα» και σημείωσε πως «δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται με ποσοστό 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό», παραβλέποντας προφανώς την ακρίβεια που «καταπίνει» το εισόδημα των πολιτών και τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα, όπως διαμηνύουν οι πολίτες μέσα από όλες τις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, αγνοώντας τις μαζικές αντιδράσεις για την πολιτική του στους τομείς της παιδείας και της υγείας, ισχυρίσθηκε πως «δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία, ένα εθνικό σύστημα υγείας, για το οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως δεν έχει να πει τίποτα ούτε για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, «για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές», παίζοντας πάλι το «χαρτί» της εθνικής ασφάλειας.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργούς ανακοίνωσε παρεμβάσεις στα Καλάβρυτα, με αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου, δεσμεύτηκε ότι «με τον έναν, με τον άλλον τρόπο θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα για να ξεκινήσει η μελέτη για το δρόμο» και τόνισε πως «η Εστία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μπορεί να μετατραπεί σε έναν χώρο που να μπορεί να υποδεχθεί συνέδρια, ενδεχομένως μεταπτυχιακούς φοιτητές».

Στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού

«Πρότυπο ο συνεταιρισμός»

Μιλώντας για τον τοπικό συνεταιρισμό, τον οποίο και επισκέφθηκε στη συνέχεια, είπε πως «γίνεται πραγματικά μία σπουδαία δουλειά. Έχετε ένα συνεταιρισμό υπόδειγμα, υπόδειγμα για όλη τη χώρα» και τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα είναι «να στρέψουμε τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, περισσότερο προς οργανωμένα σχήματα παραγωγών».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καππή, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που φιλοξενεί πάνω από 6.300 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία της περιοχής, καθώς και την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, όπου είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις τοιχογραφίες στο Καθολικό του ναού, η συντήρηση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το κτήμα και οινοποιείο «Μέγα Σπήλαιο», που βρίσκεται σε ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το οινοποιείο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία του στο Ηρώδειο