Επιμένει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, μετά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι η Μαρέβα Γκραμπόφκσι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εις βάρος της.

Η κ. Ακρίτα παρατηρεί πως πως ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μιλάει «ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός», η κατάθεση μήνυσης εναντίον της ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο και αναφέρει: «Κατάχρηση εξουσίας λέγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα».

Η ανάρτησή της πάντως ξεκινά με το ότι δεν πρόκειται να «κάνει το χατίρι του κ. Μητσοτάκη» και «να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών». Προσθέτει δε πως η σημερινή της ανάρτηση είναι η τελευταία επί του θέματος και «δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ».

Επιμένει η Ακρίτα

Αναλυτικά η κ. Ακρίτα αναφέρει:

«Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκανδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από την Μεταπολίτευση και μετά.

«Δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρει η κ. Ακρίτα

Πάμε λοιπόν.

 • Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;
 • Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;
 • Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;
 • Κατάχρηση εξουσίας λεγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.
 • Ή η «επίθεση» είναι πολιτική, ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.
 • Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντιθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό #νοτ πόθεν εσχες.
 • Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου.
 • Εσείς για τα 40 ακίνητα;
 • Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.
 • Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβαται. Ή μήπως όχι;
 • Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.

Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια στην ανέχεια και στην απελπισία.
Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σάς αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Δείτε την ανάρτηση

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η ημερίδα στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου για τις προκλήσεις και αναπτυξιακές ευκαιρίες των εφήβων
Επόμενο άρθροΗ ανακοίνωση της αστυνομίας για την απόπειρα απάτης στον Αλμυρό