Τα κρίσιμα ζητήματα των υποκλοπών και της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού «από το υπουργείο Εσωτερικών προς το κόμμα της ΝΔ», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αρχής για την εξαιρετική συνάντηση, τόνισε πως ζήτησε ενημέρωση για δύο σημαντικά ζητήματα.

«Έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες»

«Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους, τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός ΥΠΕΣ»

Σχετικά με το δεύτερο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού», προσθέτοντας πως «απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά».

«Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024», υπογράμμισε.

Για να καταλήξει πως «πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα, των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει. Να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του,  Μανώλης Καπνισάκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης στους Άγιους Αναργύρους – Βίντεο ντοκουμέντο
Επόμενο άρθροΘα ήθελα πάρα πολύ να έχω γνωρίσει τη γιαγιά μου Τζένη Καρέζη