Για «αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανεπαρκή μέτρα».

«Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

«Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή»

Και τονίζει πως το περιστατικό αυτό «επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τον ‘Γολγοθά’ που συχνά αντιμετωπίζουν γυναίκες σε παρόμοια περιστατικά, από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως η συνοδεία ενός περιπολικού, μέχρι τις χρονοβόρες πολυδάπανες νομικές διαδικασίες και τις τραγικές ελλείψεις σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες».

«Απαιτείται η διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών αρχών»

Παράλληλα, το ΚΚΕ επικρίνει την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή».

Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, «αποτελεί διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως ‘κόστος’ τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία».

«Απαιτείται να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών», τονίζει καταληκτικά το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΩραιόκαστρο: Νερό με λάσπη τρέχει συχνά από τις βρύσες στο Μελισσοχώρι
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Κρις Κρος, μπασίστας των Ultravox