Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 5,6 και 7 Απριλίου και το προσκλητήριο συστράτευσης δυνάμεων εν όψει εκλογικής μάχης κάνει «νερά».  Οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, έχουν αποφασίσει να πάνε στο κάλεσμα που απευθύνει η «γαλάζια» παράταξη δεν δείχνουν όμως καμία ζέση να εκφωνήσουν ομιλία διαλέγοντας να παραμείνουν σιωπηλοί.

Το 15ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος «η παράταξη των μεγάλων εθνικών αποφάσεων συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, 1974- 2024».

Μόνο που σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, το επιθυμητό μήνυμα για πανστρατιά ενόψει των ευρωεκλογών δεν θα εκπέμψει μεγαλοφώνος.

Η συνάντηση Πλακιωτάκη με τους Σαμαρά και Καραμανλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την παρουσία τους στο Συνέδριο λαμβάνοντας από τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς την ίδια απάντηση: Θα παραστούν στο συνέδριο αλλά δεν θα μιλήσουν. Μάλιστα, από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, συνεργάτες του υποστηρίζουν πως ο πρώην πρωθυπουργός «έχει τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις του» ανασύροντας στις μνήμες όλων το πρόσφατο «μανιφέστο» του από τα δεξιά με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σαμαράς: Εμφανίζεται ως ο βασικός εκφραστής των θεμελιωδών αρχών της ΝΔ και της πατριωτικής Δεξιάς

Από το βήμα της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς, πέρα από τη θέση του ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ψέματα, επεφύλασσε για το τέλος της ομιλίας του, τρία «δεν πρέπει». Είπε ότι δεν πρέπει «να χάσουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα, να χάσουμε την επαφή μας με τον κόσμο της παράταξής μας, να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα» έχοντας εξαπολύσει ευθείες βολές στις επιλογές και την κατεύθυνση που επιλέγει ο Μητσοτάκης. Εμφανιζόμενος ως ο βασικός εκφραστής των θεμελιωδών αρχών της ΝΔ και της πατριωτικής Δεξιάς, έβαλε μάλιστα στο στόχαστρο τη στρατηγική προσήλωσης του Μητσοτάκη στο κεντρώο ακροατήριο.

Ο αντίκτυπος της στάσης των δύο πρωθυπουργών εκτιμάται σημαντικός με δεδομένο πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές (9 Ιουνίου) και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα σε κάμψη.  Μια κάμψη που εντοπίζεται εξαιτίας των μετακινήσεων ψηφοφόρων δεξιότερα και είναι εμφανής στη βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 3 Απριλίου