Με ψήφους 5-2 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας αποφάσισε την ενοχή ενός 37χρονου για την απόπειρα βιασμού 22χρονης, το Σεπτέμβριο του 2021, σε μπαρ της Μαγνησίας.

Όπως κατέθεσε η παθούσα, ο 37χρονος ήταν ο εργοδότης της στο μαγαζί στο οποίο δούλευε και προέβη στις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε, μέσα στην τουαλέτα του καταστήματος, τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το  μαγαζί είχε κλείσει και υπήρχαν περίπου δέκα άτομα, προσωπικό και φίλοι. Κάποια στιγμή η κοπέλα κατέβηκε στην τουαλέτα όταν, της όρμησε ο άνδρας, την ακινητοποίησε κι άρχισε να τη θωπεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της, ενώ η ίδια του έλεγε να σταματήσει.

Η επίθεση σταμάτησε όταν στις τουαλέτες μπήκε ένας υπάλληλος του καταστήματος. Δύο μέρες μετά η 22χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε να εργάζεται, και έμεινε με την οικογένεια της επειδή φοβόταν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την απόπειρα και ισχυρίστηκε πως ο,τι έγινε συνέβη με πρωτοβουλία και συναίνεση της 22χρονης. Ανέφερε επίσης ότι, εκείνη άρχισε να του συμπεριφέρεται ερωτικά στο μαγαζί μπροστά σε κόσμο κι όταν ο ίδιος πήγε στην τουαλέτα για να σβήσει τα φώτα, ήταν εκεί και με δική της προτροπή άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ξαφνικά του ζήτησε να σταματήσουν και τα έβαλε με τον εαυτό του γιατί, όπως είπε, ενέδωσε.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας συνεκτιμήθηκαν μηνύματα που αντάλλαξαν οι δύο μετά το περιστατικό και σε ένα απ’ αυτά ο άνδρας έγραφε ότι, εκείνη την στιγμή δεν ήταν ο εαυτός του.

Επίσης κατέθεσαν θαμώνες, υπάλληλοι και ο αδερφός του κατηγορούμενου, και συνιδιοκτήτης του καταστήματος, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα είχε προσεγγίσει ερωτικά τον κατηγορούμενο λίγη ώρα πριν το περιστατικό, όταν ο τελευταίος δούλευε ως dj σε ειδικό χώρο στο μαγαζί.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, 5-2, την ενοχή του 37χρονου, ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής, πρότεινε την αθώωση του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, ο κατηγορούμενος στο παρελθόν δεν είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά, η 22χρονη είχε εκφράσει πρώτη ερωτική διάθεση, ο κατηγορούμενος υπαναχώρησε αμέσως μόλις εκείνη του είπε να σταματήσει και δεν αποδείχτηκε ότι είχε σκοπό να τη βιάσει.

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν δύο ένορκοι. Στον 37χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: larissanet.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροChampions League πόλο ανδρών: Ο Ολυμπιακός νίκησε 13-12 στην έδρα της Μπρέσια και πλησιάζει στο final-4
Επόμενο άρθροΚαφές: Σε νέα ιστορικά υψηλά η τιμή του Robusta