Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή της απονομής των βραβείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Χανιά.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, η Υφυπουργός Παιδείας, επισκέφτηκε την Οικία – Μουσείο Ελ. Βενιζέλου, όπου και ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Νίκο Παπαδάκη και την Αν. Διευθύντρια Αργυρώ Βατσάκη. Η κα Μακρή στάθηκε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στα εκθέματα και στην ιστορία του μουσείου καθώς και στα εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας χαιρέτησε την εκδήλωση βράβευσης μαθητών και σχολείων, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα «Η εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή», παρουσία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Η κα Μακρή ανέδειξε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος και τον θεσμό του ετήσιου Μαθητικού Διαγωνισμού, που μετρά είκοσι δύο χρόνια πορείας στο σχολικό περιβάλλον, με τα πρώτα δέκα οκτώ να απευθύνεται σε παιδιά της Τρίτης Γυμνασίου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια να απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Εξήντα πέντε μαθήτριες και μαθητές από σχολεία από όλη την Ελλάδα, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν με δοκίμιά τους και περιέγραψαν την υποδοχή και αποκατάσταση των προσφύγων του 1922 στην ελληνική κοινωνία μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η κα Μακρή συνεχάρη τα παιδιά που βραβεύτηκαν και τα σχολεία που έλαβαν επαίνους για την συμμετοχή τους και επιβράβευσε την ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας σε αυτήν την πρόσκληση συγγραφής δοκιμίου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αξία αυτής της προσπάθειας σε μια τόσο κρίσιμη και απαιτητική χρονιά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, όπως είναι η χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Με ιδιαίτερη αναφορά, η Υφυπουργός Παιδείας στάθηκε στην αναγόρευση του Γενικού Λυκείου Γλαύκης σε εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με αφορμή την δυνατή σχέση που ξεκίνησε από την γνωριμία των μαθητών από τα Πομακοχώρια με την πολιτική προσωπικότητα του Εθνάρχη Βενιζέλου μέσα από την εκπαιδευτική μουσειοσκευή, το βαλιτσάκι του Βενιζέλου.

Μετά την εκδήλωση, η κα Μακρή παραβρέθηκε σε δείπνο που παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, παρουσία των τοπικών βουλευτών Σέβ. Βολουδάκη και Αλ. Μαρκογιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή, του Δημάρχου Χανίων Π. Σημανδηράκη, του Διευθυντή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Κ. Ζορμπά και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων και πλήθους κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»
Επόμενο άρθρο«Αστειεύεστε;»: Ο Μάικλ Ντάγκλας μαθαίνει ότι είναι μακρινός ξάδερφος της Σκάρλετ Γιόχανσον