Η πορεία προς τις ευρωεκλογές δεν είναι «κατοστάρι», έχει χαρακτηριστικά μαραθώνιου, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, «δεν μπορείς ξαφνικά εκεί που ήσουν στο 11% -θυμάμαι και κάποιες δημοσκοπήσεις που έδιναν μονοψήφια νούμερα ως προς την πρόθεση ψήφου- να εκτιναχτείς».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε το προηγούμενο διάστημα ότι ο στόχος είναι το 17%. «Πιστεύω ότι είναι εφικτός μέχρι τις ευρωεκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις και προτάσεις για κομβικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα ελκυστικό διότι μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για όλους, «είναι ένα πολύ πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα», όπως είπε.

«Είναι η ευκαιρία για την ανατροπή της εικόνας στο πολιτικό σύστημα»

Ακόμη, η Βούλα Κεχαγιά προανήγγειλε ότι θα παρουσιαστούν σύντομα και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το κράτος δικαίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε πως βλέπει τώρα «ότι η ΝΔ έχει βάλει στόχο για τις ευρωεκλογές, όχι το 41%, που πήρε στις εθνικές εκλογές, αλλά το 33% που είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2019».

Σύμφωνα με την ίδια, «εκεί δεν θα κριθεί η Νέα Δημοκρατία, που έχει τώρα την κυριαρχία; Αν η ΝΔ πάρει 32% τον Ιούνιο, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, δεν θα είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα, δεδομένου ότι είχε πάρει 41% πριν από δέκα μήνες. Πού πήγαν αυτές οι 9 μονάδες;» σχολίασε.

Τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόκληση οι ευρωεκλογές. «Όσο καλύτερο το αποτέλεσμα, τόσο καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για μας, δεν είναι η ευκαιρία για την ανατροπή της κυβέρνησης, είναι η ευκαιρία για την ανατροπή της εικόνας στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «αν μειωθεί η απόσταση μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος -κάτι που έρχεται, πιστέψτε με- αυτό θα είναι η αφετηρία για μια νέα δυναμική». «Δεν διαβάζουμε στρεβλά τις δημοσκοπήσεις, ούτε λέμε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την άνοδό μας στην εξουσία. Αυτό θα έρθει στις εθνικές εκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι ένα σκαλοπάτι, αυτό είπε και ο κ. Κασσελάκης. Η εικόνα ότι η ΝΔ, το κυβερνών κόμμα, έχει την απόλυτη κυριαρχία, θα τσαλακωθεί».

«Ο ΟΗΕ τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης και της κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία»

Όσον αφορά τον όρο «γυναικοκτονία» η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «ο όρος γυναικοκτονία έχει νομική βάση και διεθνώς, ο ίδιος ο ΟΗΕ τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης και της κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία», είπε, θέτοντας το ερώτημα «για ποιο λόγο η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, απορρίπτει την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία».

Επεσήμανε ότι «βεβαίως είναι ανθρωποκτονία η γυναικοκτονία, όμως η γυναικοκτονία δείχνει μια συνολικότερη αντίληψη της διάθεσης κτήσης που έχει το ανδρικό φύλο απέναντι στο γυναικείο, το οποίο κατά τη γνώμη κάποιων μπορεί να θεωρείται ευάλωτο και αδύναμο, καθώς και της άσκησης βίας, ψυχολογικής ή σωματικής, σε γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν, να φύγουν, να ζήσουν μόνες τους, να είναι ανεξάρτητες οικονομικά».

Ερωτηθείσα για «τον ισχυρισμό Βορίδη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη γυναικοκτονία συνιστά λαϊκισμό», η Βούλα Κεχαγιά σχολίασε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διαφορές ή να εκτοξεύουμε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, για λαϊκισμό».

Καταληκτικά τόνισε πως «η δική μας αντίληψη είναι διαφορετική: η κοινωνία μιλά για γυναικοκτονίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για γυναικοκτονίες, διεθνείς οργανισμοί αναφέρονται στον ίδιο όρο. Εμείς λέμε ότι η γυναικοκτονία, επειδή είναι ένα φαινόμενο που πολλαπλασιάζεται και εντείνεται και στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά ως όρος. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Κι αυτά περί λαϊκισμού με εκπλήσσουν αρνητικά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής – «Θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες»
Επόμενο άρθροΜιρέλλα Παπαοικονόμου: Ο πρώην σύζυγός μου είναι ο καλύτερος μου φίλος, με έχει στηρίξει σε όλα