Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χτες από το Αυτόφωρο Μονομελές για εμπρησμό από αμέλεια ένας 76χρονος. Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην περιοχή Φυτόκου όταν ένας 76χρονος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα, που επεκτάθηκε και στο διπλανό κτήμα. Κάηκε βλάστηση σε έκταση μερικών τετραγωνικών μέτρων, όπως και ένα λάστιχο ποτίσματος, αλλά δεν γλίτωσε την «καμπάνα».

Κατέθεσε ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι η φωτιά ξέφυγε, φώναξε σε έναν γείτονα να καλέσει την πυροσβεστική και μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες την έχει σβήσει ο ίδιος. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον συνταξιούχο σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και με δικαίωμα έφεσης.

Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται και ένας νεαρός κτηνοτρόφος, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης έβαλε φωτιά σε ελαιοπερίβολο στην περιοχή της Μιτζέλας για να κάψει κλαδιά, αλλά η φωτιά ξέφυγε, με αποτέλεσμα να καούν ελαιόδεντρα και βλάστηση σε έκταση 4 στρεμμάτων στο περιβόλι του.

Ο κατηγορούμενος χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και ζήτησε αναβολή για σήμερα ώστε να βρει δικηγόρο.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο «ΚΩΣΤΑΣ ΑΞΕΛΟΣ, η νοσταλγία του μέλλοντος» της Κατερίνας Δασκαλάκη
Επόμενο άρθροΟ λαός αγωνιά που πια δεν ξέρει το αύριο τι χειρότερο θα φέρει, ο Κυριάκος για το αν θα καταφέρει να φέρει τον Μπελέρη