Νοσηλεύτρια της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου που περνούσε τυχαία από το σημείο, έσωσε 60χρονο Βολιώτη που βρισκόταν στο αμάξι με την κόρη του κι έπαθε ανακοπή καρδιάς, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του και ήταν ακινητοποιημένος στο φανάρι της Ιωλκού, στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας στο Βόλο.

Η κόρη του 60χρονου έντρομη βγήκε από το όχημα και κάλεσε βοήθεια. Αμέσως η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Μπέλλου έσπευσε να βοηθήσει κάνοντας αναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Η επέμβαση της νοσηλεύτριας υπήρξε σωτηρία.

Με ανάρτησή της στο facebook η σύζυγος του διασωθέντα, ευχαρίστησε τη νοσηλεύτρια ως εξής: ”Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την μεγάλη βοήθεια που προσέφερε στον σύζυγό μου η κ. Μπέλλου. Να είναι καλά με υγεία στην ίδια και την οικογένειά της με όλες τις καλύτερες ευχές μας. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή με την βοήθεια της κ. Μπέλλου και με τον απινιδωτή βηματοδότη που φορούσε η κατάσταση του είναι σταθερή, με δρομολόγηση για τη δεύτερη επέμβαση τις προσεχείς ημέρες”.

Επαινος και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

”Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 10/4/2024, στο οποίο νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας διέσωσε συμπολίτη μας, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, την ώρα που οδηγούσε, κάνοντάς του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η διοίκηση και η νοσηλευτική διεύθυνση κάλεσε την εργαζόμενη κ. Μπέλλου Κωνσταντίνα και την συνεχάρη γι΄αυτή τη σπουδαία της πράξη. Η σωτήρια επέμβαση της εργαζόμενης κατέδειξε με εμφατικό τρόπο το υψηλό αίσθημα ευθύνης των νοσηλευτών του νοσοκομείου αλλά και το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που διαθέτουν μέσα από την συνεχή επιμόρφωσή τους.
Την συγχαίρουμε και την ευχαριστούμε δημόσια”.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και νοσοκομείο

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΡωμανός στην Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27 έμμεσους και άμεσους φόρους
Επόμενο άρθροΕυρυδίκη: Θυμάμαι ότι ακούγαμε τους ήχους, τα τανκς, τα πυροβόλα και όλα αυτά