«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλεί με κάθε τρόπο την προσοχή, αλλά η οικονομία δεν προσφέρεται για τηλεοπτικές και άλλες παραστάσεις», σημειώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα όσα ανέφερε για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το ΥΠΕΘΟ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι δηλώσεις του στους Δελφούς τον εκθέτουν διότι, πέρα των άλλων, επιβεβαιώνουν ότι δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της οικονομίας».

«Καλό είναι να ενημερωθεί για τις πραγματικές επιδόσεις της οικονομίας»

«Ο κ. Κασσελάκης συστηματικά μηδενίζει κάθε πρόοδο που η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Μιλάει για ανύπαρκτη εξωστρέφεια, την ίδια ώρα που οι εξαγωγές (αγαθά και υπηρεσίες) από 73 δισ. το 2019 έφθασαν σχεδόν στα 100 δισ. το 2023», επισημαίνει το υπουργείο.

Και προσθέτει πως «μιλάει επίσης για ανύπαρκτες επενδύσεις, την ίδια ώρα που η Ελλάδα, μεταξύ 2019 και 2023, είναι πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σωρευτική αύξηση 43%, έναντι μόλις 1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη».

«Καλό είναι πριν ο κ. Κασσελάκης μιλήσει – όπως αναφέρει – με τους ξένους επενδυτές, να ενημερωθεί για τις πραγματικές, πολύ θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και κατάκτηση των ίδιων των πολιτών», σημειώνει καταληκτικά το Υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρτέτα: «Κάθε παιχνίδι θα καθορίσει το μέλλον μας, απίστευτο αυτό που έχει κάνει ο Έμερι»
Επόμενο άρθροΓιαννιτσά: Σοκαριστικό τροχαίο με νεκρό γνωστό επιχειρηματία