Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς,  επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στις 10.30 στο Σύνταγμα.

Τι θα συμβεί με τα ΜΜΜ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου αναμένεται να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα συνεδριάσουν σήμερα Δευτέρα για να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην απεργία.

Απόφαση για στάσεις εργασίας έλαβαν λίγο πριν τις 13:30 οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν την Τετάρτη από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Αποφάσεις αναμένονται και από τα τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα πάντως στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοϊας, την Τετάρτη καθώς απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχει λάβει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Απεργούν και εργαζόμενοι στο δημόσιο

Παρά την ηχηρή απουσία της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών.

Η απεργιακή κινητοποίηση άλλωστε  βρίσκει σε αναβρασμό σειρά από χώρους. Ενδεικτικά, στην Υγεία, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό μέτρο για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη μία ημέρα πριν από τη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στον Βόλο
Επόμενο άρθροΠασχαλινό Bazaar στον Βόλο από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”