Νικηφόρα επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στο Tour, και συγκεκριμένα στο χώμα, καθώς την Τρίτη κέρδισε με 6-2, 6-3 τον Φλάβιο Κομπόλι στην Pista Rafa Nadal για τον πρώτο γύρο του Barcelona Open, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το δεύτερο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Ο 37χρονος Ισπανός τελείωσε το πρώτο του παιχνίδι μετά την τρίμηνη απουσία του έχοντας 8 winners και κανέναν άσο, ενώ υπέπεσε σε 22 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Μέτρησε 78% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, και εκμεταλλεύτηκε 4/10 BP του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο 21χρονος Ιταλός είχε απολογισμό 10 winners και τρεις άσους στο ματς, και υπέπεσε σε 41(!) αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Είχε 70% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του, και μετουσίωσε σε break μόλις μία από τις 2 ευκαιρίες του στο ματς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Ράφα κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος. Δεν επέτρεψε την παραβίαση του service του, ενώ έκανε και 2 καθοριστικά break για να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, και παράλληλα το προβάδισμα για τη νίκη (6-2).

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με hold και break, απάντησε άμεσα ο Ιταλός με τον ίδιο τρόπο, όμως στο 4ο game ο Ναδάλ έκανε break back και ανέκτησε τα ηνία. Με διαχείριση του ματς μετέπειτα έφτασε στη νίκη, και στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Έχει κατακτήσει 12 φορές την εν λόγω διοργάνωση, στην οποία για τελευταία φορά έπαιξε το 2021, όπου και στέφθηκε πρωταθλητής. Σε δηλώσεις του, όμως, πριν το παιχνίδι, είπε πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που αγωνίζεται εδώ.

Πηγή: tennis24



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα: Οι υψηλές τιμές κακάο «δάγκώνουν» τους Γερμανούς και Ελβετούς σοκολατοποιούς
Επόμενο άρθροΗ Πάμελα Άντερσον και ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστούν στο remake της ταινίας «Τρελές Σφαίρες»