Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη και συντονίστριες τις κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Yπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2024, δράσεις σε μαθητές και γονείς .

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν εννέα βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των παρακάτω σχολείων: Ένα βιωματικό εργαστήρι στους μαθητές των  Β΄ και Γ΄ τάξεων  του Γυμνασίου Σούρπης, στις 4 Μαρτίου, με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός». Ένα βιωματικό εργαστήρι στην  ομάδα εφήβων του 9ου Γυμνασίου Βόλου, στις 20 Μαρτίου , με θέμα: « Εγώ και οι άλλοι» και δύο βιωματικά εργαστήρια στη δεύτερη ομάδα εφήβων του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις 12 και 28 Μαρτίου, με θέμα: «Γνωρίζω τον εαυτό μου και τους άλλους». Δύο βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων, των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 18ου Δ.Σ. Βόλου, στις 8 Μαρτίου , με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός».  Ένα βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 6ου Δ.Σ Ν. Ιωνίας, στις 15 Μαρτίου, με θέμα: «Αλλαγές στην εφηβεία- Η σχέση μου με τους άλλους». Τέλος, ένα βιωματικό εργαστήριο στα δύο τμήματα της Γ τάξης του 32ου Δ.Σ. Βόλου, στις 21 Μαρτίου, με θέμα: «Διαχείριση συγκρούσεων».

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες, μία διαδικτυακή ομιλία, μέσω zoom, στους  γονείς  και εκπαιδευτικούς των εξής σχολείων: 1ο Δ.Σ. Βόλου, 32ο Δ.Σ. Βόλου και Δ.Σ. Άλλης Μεριάς, στις 6 Μαρτίου, με θέμα: «Η ομαλή μετάβαση του παιδιού από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο- Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του γονέα» και μία δια ζώσης ομιλία στους γονείς και εκπαιδευτικούς του 16ου Νηπιαγωγείου Ν.Ιωνίας, στις 13 Μαρτίου, με θέμα: «Η ομαλή μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό-Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του γονέα».

Προηγούμενο άρθροΚυριακή των Ε’ Νηστειών στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στη φυλακή 48χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά και έβρισε νεαρή γυναίκα σε λεωφορείο