Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή. Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

Ακόμη, οι αναφορές για επιθέσεις στο Ισφαχάν του Ιράν οδήγησαν τον χρυσό πάνω από τα 2. 400 δολάρια ανά ουγγιά. Πέραν τούτων, οι μετοχές βυθίστηκαν και τα ομόλογα κατάφεραν να ανακάμψουν.

Τι ανέφερε στέλεχος της Barclays

Ανώτερος στέλεχος της Barclays δήλωσε ότι οι επενδυτές απομακρύνονται γρήγορα από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου λόγω των ανησυχιών για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος στη Μέση Ανατολή, ο οποίος ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ή πέντε μηνών, ήρθε πραγματικά στο προσκήνιο», δήλωσε ο Στέφεν Ντέιτον (Stephen Dainton), επικεφαλής διαχείρισης επενδυτικών τραπεζών του βρετανικού πιστωτικού ιδρύματος (Barclays), σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV στη Σιγκαπούρη.

Πώς αντέδρασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Μετά τις αναφορές για εκρήξεις στο Ιράν και την επίθεση από το Ισραήλ, οι επενδυτές στην Ασία αντέδρασαν αρχικά με φόβο. Ο κορυφαίος δείκτης της Ιαπωνίας, ο Nikkei, έχασε πάνω από 3% στις πρώτες συναλλαγές. Ο δείκτης Topix της ευρύτερης αγοράς σημείωσε πτώση άνω του 2,5%.

Ο κορεατικός δείκτης μετοχών Kospi υποχώρησε επίσης κατά περισσότερο από 2%. Ωστόσο, άλλα χρηματιστήρια στην Ασία, όπως της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, ξεκίνησαν την ημέρα διαπραγμάτευσης με μικρές μόνο απώλειες. Το χρηματιστήριο της Σαγκάης, στο οποίο τείνουν να κυριαρχούν οι εξελίξεις εντός της Κίνας, διαπραγματεύτηκε αρχικά στο επίπεδο της προηγούμενης ημέρας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον «δικέφαλο» του Βορρά
Επόμενο άρθροΠέθανε 81χρονος σε περιοχή της Μαγνησίας