Πολύ μικρό αποδείχτηκε το αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου, για την εκδήλωση με τίτλο ”Τέμπη 2023-2024. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο ”Τέμπη 2023”, πολίτες του Βόλου, φοιτητικούς συλλόγους, τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύλλογο Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΠΘ, το Σύλλογο Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΠΘ και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Αλέξανδρος Τζαμπασλής που υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, ”θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών. Αυτή τη στιγμή η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι πως η δικαιοσύνη είναι ζητούμενο και δυστυχώς αυτό μας προσβάλει όλους”.

Εκατοντάδες Βολιώτες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν στο ασφυκτικά γεμάτο κτίριο για να ακούσουν τους ομιλητές, ανάμεσά τους η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της και δίνει μεγάλο αγώνα εντός και εκτός Ελλάδας, για να αναδείξει το μέγεθος των μεγάλων ευθυνών, ο πατέρας του 21χρονου Βολιώτη Γεράσιμου Γεωργιάδη, που δίνει μάχη ζωής σε κέντρο αποκατάστασης των Η.Π.Α και η Ελένη Βασάρα, που επίσης έχασε το παιδί της στο φοβερό δυστύχημα. Για όλους η λέξη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υπάρχει στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Ο Διονύσης Γεωργιάδης, πατέρας του μεγάλου μαχητή Γεράσιμου, είπε:  ”Προ του δυστυχήματος, 9 λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι που το βελτίωνε. Εκείνη την ώρα, κοιτούσα τα κλειδιά του αυτοκινήτου κι έλεγα, να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη, ή να βάλω μια φόρμα να τον πάω στον σταθμό του τρένου; Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο μεταφοράς στον προορισμό του, επέλεξα το δεύτερο και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό”.

Η Ελένη Βασάρα, που έχασε την κόρη της Αγάπη Τσακλίδου, τόνισε:”Η βιαστική απομάκρυνση εδάφους από τον τόπο του δυστυχήματος, ήταν τραγικό λάθος και ασέβεια στους νεκρούς μας. Εμείς οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η συμπαράσταση του κόσμου στηρίζει τον αγώνα μας και ζητάμε να μην υπάρξει συγκάλυψη”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων ήταν, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η π. Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κι ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δηλώσεις της η κ. Καρυστιανού ανέφερε μεταξύ άλλων: ”Κάθε μέρα για εμάς είναι ένας χειρότερος Γολγοθάς. Ελπίζουμε πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία για να αναπνέουμε κι εμείς πιο εύκολα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας λέει λόγια συμπαράστασης. Αυξάνονται οι υπογραφές και είμαστε κοντά στα τρία εκατομμύρια. Αυτό μας έχει δώσει απίστευτη δύναμη. Ως μάνα που έζησε το απόλυτο κακό, βαρέθηκα, κουράστηκα κι εξοργίστηκα γιατί άπειρες φορές, όλον αυτόν τον καιρό βρέθηκα μπροστά στο εμπόδιο του τίποτα δεν αλλάζει και δυστυχώς, ζούμε στην Ελλάδα. Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς. Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε γι αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα”.

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎Εκδήλωση Τέμηη 2023 2023-2024 -2024 TO ΕΓΚΛΗΜΑ AYTO NA ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕ ΦΘΕ ΟΙΝΕκΡΩΠ" ΜΑΣ TAKEPAHTOY ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. Σάββατο 20 Απριλίου, 19:00 ত০ αμφιθέατρο του TEE Μαγνησίας (Εενοφώντος 2 Νοεμβρίου) Στην εκδήλωση θα μιλήσουν EK μέρους חסז Συλλόγου Τέμπη 2023, n Μαρία Κερυστιανού και n Ελένη Βασάρα‎"‎

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που μελετούν

Μπορεί να είναι εικόνα μελέτη και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος

ΦΩΤΟ: Ελένη Παπαθανασίου

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣτις ΗΠΑ μειώνονται οι φτωχοί, αλλά αυξάνονται οι… ALICEs
Επόμενο άρθροΚρήτη: Έρχονται μηνύματα του 112 στην Κρήτη – Πότε θα ηχήσουν τα κινητά και για ποιον λόγο