Μέλος του κόμματος «Νίκη» ήταν η δράστις που εξύβρισε και χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη επειδή η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων ζευγαριών.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα στο τέλος της ακολουθίας και μετά από αναφορά του ιερέα εξ άμβωνος στην παρουσία της βουλευτή.

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας πως «άμεσα επιβεβαίωσε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής».

Παράλληλα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό».

Καταληκτικά το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού υποστήριξε ότι «η Νίκη ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της Νίκης».

Καταδικάζουν το περιστατικό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Νέα Αριστερά εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης της χειροδικίας κατά της Αγγελικής Δεληκάρη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα», υπογραμμίζεται από το κυβερνών κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία».

ΠΑΣΟΚ: Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της» αναφέρει σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στο X.

Νέα Αριστερά: Περιστατικά σαν αυτό επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση και η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα Νίκη».

Ακολούθως η Νέα Αριστερά πρόσθεσε πως «περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑίγιο: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο πατέρα του: «Αν καλέσεις την αστυνομία θα σε σκοτώσω»
Επόμενο άρθροΗ Βικτόρια Μπέκαμ έκλεισε τα 50 και χόρεψε ξέφρενα με τις Spice Girls – «Η καλύτερη βραδιά όλων των εποχών!»