Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση σχηματίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, 46χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα.

Απαίτησαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσουν σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να βρουν κάποια κοινή τομή για να προχωρήσει η συνεργασία τους, η οποία θα περιλάμβανε και χρηματική αμοιβή.

Στη συνέχεια, ο 39χρονος, συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσουν σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ο 56χρονος διαμεσολαβητής εντοπίστηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Και άλλη δικογραφία σε βάρος του 39χρονου

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας σχημάτισαν έτερη δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε ένας 44χρονος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος, πριν περίπου δέκα μέρες συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού.

Επειδή ο 44χρονος δεν κατέβαλε μια δόση, αξίας 2.480 ευρώ από το συμφωνημένο ποσό, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓερμανία, μια «ατμομηχανή» κοινωνικών ανισοτήτων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στεφάνια για τη μαύρη επέτειο της δικτατορίας στον Βαρδάρη από το ΚΚΕ